Sales / Banqueting / weddingplanner (fulltime)

Ben jij een echte ster in verkopen en kun jij in een handomdraai nieuwe leads binnen hengelen? Krijg jij zelfs twee wildvreemde Beachclub gasten overtuigd van hun nieuwe liefde voor elkaar en prijst meteen onze locatie aan als de ideale locatie om te trouwen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Je bent actief bezig met het verkopen van (grote en kleine) evenementen zoals bruiloften, feestelijke events of zakelijke bijeenkomsten e.d. Je maakt aantrekkelijke offertes en weet hiermee onze gasten te verbluffen! Jij zorgt voor de optimale beleving en bent de spin in het web die makkelijk communiceert met collega’s en externe partners. Daarnaast help je mee met het bedenken van leuke nieuwe concepten en ondersteun je bij het opzetten hiervan. Uiteraard ben je af en toe in de weekenden ook op de werkvloer te vinden om waar te maken wat je verkocht hebt.

Hoe ziet een werkdag van onze sales/weddingplanner eruit?

Wanneer je maandagochtend bij ons binnenloopt groet je onze (levende) kantoorhoud en neem je plaats in de ruime open kantoorruimte aan je bureau, achter je PC. In onze wekelijkse stand-up bespreken we met het gehele team de stand van zaken en vertel je of je ergens anders nog leuke ideeën hebt opgedaan. Daarna start je met je mailbox om te kijken of er nieuwe aanvragen binnen zijn gekomen en ga je hier snel mee aan de slag. Tussendoor komen er verschillende telefoontjes binnen zoals; Zijn jullie vandaag geopend? Kan ik een ligbed reserveren? Kan ik bij jullie een ruimte huren voor een themafeest? Na het afhandelen van de telefoontjes ga je weer verder met de offerte of behandel je eventuele een nieuwe aanvraag. Aan het einde van de dag ga je vaak op afspraak om de locatie te laten zien en de wensen van de gast te bespreken. Deze wensen vertaal jij naar een persoonlijke offerte op maat en je zorgt ervoor dat dit zo snel mogelijk wordt verstuurd.

Werkzaamheden die bij jouw functie horen:

·         Verkoop, planning en organisatie van meetings en events;
·         Opstellen, uitbrengen en opvolgen van offertes, opties en definitieve reserveringen;
·         Ontvangen en adviseren van relaties en verzorgen van rondleidingen op locatie;
·         Benaderen van nieuwe contacten en relaties;
·         Optreden als contactpersoon tijdens de uitvoering van bijzondere evenementen;
·         Verzorgen van aftersales;
·         Meewerken en bedenken van concepten;

 Wat verwachten wij van jou:

·         Een afgeronde HBO opleiding richting Leisure & Events management;
·         Minimaal 2 jaar werkervaring in een commerciële functie;
·         Flexibel, stressbestendig en een grote mate van accuratesse;
·         Communicatieve en organisatorische vaardigheden;
·         Ervaring in commercieel bellen en het voeren van verkoopgesprekken;
·         Perfecte beheersing van de Nederlandse taal in zowel woord als geschrift;
·         Je bent in staat om zowel in teamverband als zelfstandig te werken;
·         Pro actief, servicegericht en initiatiefrijk;

Wij bieden jou:

Een diverse en uitdagende baan met ruimte voor ideeën en eigen inbreng die wordt beloond. Je bent werkzaam in een informeel bedrijf met jonge en enthousiaste collega’s. Het betreft een fulltime functie van 40 uur per week. Je ontvangt een salaris afhankelijk van opleiding en ervaring, conform horeca CAO.
 
Denk jij dat je de ideale kandidaat bent om binnen het team van Beachclub Sunrise te komen werken? Stuur dan je CV en sollicitatiebrief naar: personeel@beachclubsunrise.nl t.a.v. Ingrid Geurts. Voor vragen kun je tevens contact opnemen via telefoonnummer: 0499 – 440313.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Dit geldt zowel voor W&S-, interim-, als detacheringbureaus.

Solliciteren